Tuesday, June 30, 2015

OpenText student interview experience

OpenText student interview experience

As per my interview expirience,
2015 & 2016 Batch Freshers Registration Link


JOIN MY FACEBOOK GROUP FOR UPDATES 
1.The company was really good.It was extra-ordinary in its infrastructures and the people were very good at their hospitalities.The interviewer himself took each of their respective interviewee to the cabins.The interviewer was friendly in nature and interviewed in a smooth way that the interviewee do not get tense.He finally gave me suggestion what are the particulars seen by them while commencing an interview.On the whole,being a foreign company it showed its unique style from the rest.

2.I was in the panel for 30-35min
      the foremost question asked to me was Tell  me about yourself.
      the next question was Being a non-CSE student why i have opted to move into IT industry.
      later i was asked to give Difference between java and C.
      he asked whether  the exe.c file without having source code can be runned in another  OS  or not.
      he also asked me to give a simple program and explain from where the execution starts in C,i wrote a program on prime numbers.
      the various programs asked to me includes:1.reverse of number
    2. seggragating set of similar colours of balls from given set of different balls placed in a tray
    3. print the middle letter in a string if the string is odd else if the string is even we need to print middle two letters
    4. to calculate total fare for given distance(in km) :for 1-5=rs.0 pkm
                                                                                         6-15=rs.10 pkm
                                                                                         16-50=rs.20 pkm
                                                                                         51 & above=rs.30 pkm
    5.prime numbers for given lower and upper bounds

     finally he gave me an opportunity if i have any questions for  the interviewer
2015 & 2016 Batch Freshers Registration Link.

Cocubes aptitude questions with solutions-1

Cocubes aptitude questions with solutions-1
2015 & 2016 Batch Freshers Registration Link

JOIN MY FACEBOOK GROUP FOR UPDATES 
1. The cost price of 10 articles is equal to the selling price of 9 articles. find the profit percent.
a. 101/9 %           b. 100/9 %           c. 102/9 %            d. 103/9 %

2. The ratio of radii of two right circular cylinders is 6:7 and their heights are in the ratio 5:9. The ratio of their respective curved surface areas is                  a. 14:15                 b. 17:19                c. 23:29                 d. 10:21

3. In how many ways can the 7 letters A,B,C,D,E,F and G be arranged so that C and E never together.
a. 5040                  b. 6480                  c. 3600                  d. 1440

4. How many numbers are there in all from 4000 to 4999 (both 4000 and 4999 included) having at least one of their digits repeated?           a. 356                    b. 216                    c. 496                     d. 504

5. if 1/2x +1/4x+1/8x=14  Then the value of x is:                 a. 8         b. 12      c. 4         d. 16

6. Which of the following expressions will always be true?
7.
8. Find the value of  h[f(1,2,3), g(2,1,-2), h(1,-1,-1)].        a. 0.5                     b. none                                c. 1                         d. 0

9. A trapezium with an area of 5100 cm2 has the perpendicular distance between the two parallel sides of 60m .
a. 130 m               b. 110 m               c. 120 m                d. 145 m

10. Find the simple interest on Rs. 306.25 from March 3rd to July 27th( In the same year ) at 3.75 percent.
a. Rs. 4.57            b.  Rs. 4.59           c. Rs. 4.53            d. Rs 4.58

11. Dhruv and Naksh drive at the speeds of 36 Kmph and 54 kmph respectively. If Naksh takes 3 hours lesser tha what dhruv takes for the same distance. Then distance is :     a. 324 km   b. 524 km       c. 320 km             d. 420 km

12. The radius of wheel of axis's car is 50 cm. What is the distance that the car would cover in 14 revolutions?
a. 11 m                  b. 22 m                 c. 33 m                  d. 44 m

13.  P can do a piece of work in 5 days of 8 hours each and Q can do in 4 days of 6 hours each. How long will they take do it working  5 hours a day?                a. 2 days               b. 3 days              c. 4 days               d. 5 days

14. Libra had three diamond weighing equal. One of the diamond fell and broke into 4 equal pieces weighing 20gm each. what was the total weight of three diamonds.
a. 200 gm             b. 280 gm             c. 320 gm             d. 240 gm
16. if the antecedent and consequent of a ratio are increased by 5 and 6 respectively then the ratio is 5:6. find the original ratio.     a. 5:6                     b. 1:2                     c. 2:3                      d. 3:4

17. Rohit and rahul start from the same point and move away from each other at right angle. After 4 hours they are 80 km apart. if the speed of rohit is 4 kmph more than rahul. what is the speed of rohit?
a. 16 kmph          b. 20 kmph          c. 12 kmph          d. none

18. abhimanyu and supreet can together finish a work in 50 days. They worked together for 35 days and then supreet left. After another 21 days, abhimanyu finished the remaining  work. In how many days abhimanyu alone can finish the work?                a. 70 days            b. 75 days            c. 80 days             d. 60 days

19. if two fair dice are thrown simultaneously. then what is the probability that sum of the numbers appearing on the top faces of the dice is less than 4? a. 6/14                  b. none                                c. 1/12                   d. 3/18
20.
which of the following equations best describes the given curve?
a. (y+3) = x          b. y= cos x           c. y = tan x           d. (x+y) = 0

21. 3 individuals john wright, greg chappell and gary kristen are in the race for the appointment of new coach of team india. The probablities of their appointment are 0.5, 0.3 and 0.2 respectively. If john wright is appointed then probability of ganguly appointed as a captain will be 0.7 and corresponding probablity if greg chappell or gary kristen is appointed are 0.6 and 0.5 respectively. find the overall probability that ganguly will appointed as a captain.
a. 0.63                   b. 0.35                   c. 0.18                   d. 0.89

22. A man spends Rs 660 on tables and chairs. the price of each table is Rs. 150 and the price of each chair is Rs. 20. If he buys maximum number of tables, what is the ratio of chairs to tables purchased?
a. 2: 5                    b. 3:5                     c. 2:3                      d. 3:4    

23. two packets are available for sale.
pakcet a: peanuts 100 gms for Rs 48 only
packet b: peanuts 150 gms for Rs 72 only
which is a better buy?
a. both have the same value      b. packet b          c. data insufficient          d. packet a

24.find the surface area of a piece of metal which is in the form of a parellelogram whose base is 10 cm and height is 6.4 cm                          a. 64 cm2              b. 65 cm2              c. 45 cm2              d. 56 cm2
25. sridevi is younger than rajeev by 4 years. if their ages are in the ratio of 7:9. how old is sridevi?

26. A sum of Rs. 900 amounts to Rs. 950 in 3 years at simple interest. If the interest rate is increased by 4%, it would amount to how much?

27. two trains for palwal leave kanpur at 10a.m and 10:30 am and travel at the speeds of 60 kmph and 75 kmph respectively.  After how many kilometers from kanpur will the two trains be together?

28.  (x + 1/x) = 6 the value of ( x5  + 1/x5 ) = ?

29. In how many ways can 44 people be divided into 22 couples?
30. Find the remainder when  ( x3 + 4 x2 + 6 x - 2 ) is divided  (x+5)

31. a solid cylinder has total surface area of 462 cm2 . If total surface area of the cylinder is thrice of its curved surface area. then the volume of the cylinder is:
a. 539 cm3            b. 545 cm3           c. 531 cm3            d. 562 cm3

32.
In which year was there lowest wheat import?
a. 1973                  b. 1974                  c. 1975                  d. 1982

33. What is the ratio of number of years which have imports above the average imports to those which have imports below the average imports?
a. 5:3                     b. 2: 6                    c. 3: 8                     d. none

34. The increase in imports in 1982 was what percent of the imports in 1981?
a. 25%                   b. 5%                     c. 125%                 d. 80%

35. The section of a solid right circular cone by a plane containing vertex and perpendicular to base is an equilateral triangle of side 10 cm. find the volume of the cone?   a. 221.73 cmb.223.73 cm3    c.228.73 cm3  d.226.61 cm3

36. A sum of Rs 468.75 was lent out at simple interest and at the end of 1 year and 8 months, the total amount of Rs 500 is recieved. find the rate of interest.                          a. 2%     b. 4%     c. 1%      d. 3%

37.Consider the following two curves in the X-Y plane
y=(x3+x2+5)
y=(x2+x+5)
Which of the following statements is true for -2<= x <=2?
a. The two curves do not intersect.         b. The two curves intersect thrice.
c. The two curves intersect twice.          d. The two curves intersect once.

38.Give a model for maximizing the profit in a company or minimizing the loss in a conflict with optimization techniques.where quantity f(x) is reffered to as the object function while the vector ‘x’consists of decision variables.
A. None of the mentioned options.      B.  x* =arg min f(x)     C. x* =arg max f(x)      D.  x* =an-1+an arg min f(x)n

39. A positive integer is selected at random and is divided by 7,what is the probability that the remainder is 1?
A. 3/7    B. 4/7   C. 1/7    D. 2/7

40. A mixture of 40 litres of salt and water contains 70%of salt.how much water must be added to decrease the salt percentage to 40%?            A. 40 litres  B. 30 litres  C. 20 litres  D.2 litres

41. Anirudh,Harish and Sahil invested a total of Rs.1,35,000 in the ratio 5:6:4 Anirudh invested has capital for 8 months. Harish invested for 6 months and Sahil invested for 4 months. If they earn a profit of Rs.75,900,then what is the share of Sahil in the profit?               A. Rs.12,400   B. Rs.14,700   C. Rs.15,800  D. Rs.13,200

42. A man sets out to cycle from Delhi to Rohtak and at the same time another man starts from Rohtak to cycle to cycle to Delhi. After passing each other they completed their journey in (10/3) hours and (16/3) hours respectively.At what rate does the second man cycle if the first cycle at 8 kmph?
A.6.12 kmph    B.6.42 kmph  C. 6.22 kmph  D. 6.32 kmph

43.Two trains are travelling in opposite directions at uniforms speeds of 60 kmph and 50 kmph.They take 5 seconds to cross each other.If the two trains travelled in the same directions.then a passenger sitting in the faster moving train would have overtaken the other than in 18 seconds.what are the lengths of the trains?
A. 87.78 m and 55 m     B.112 m and 78 m      C.102.78 m and 50 m     D.102.78 m and 55 m

44. A cube is given with an edge of 12 units.it is painted on all faces and then cut into smaller cubes of edge of 4 units. How many cubes will have 2 faces painted?    A. 2    B. 12   C. 8   D. 0

45.Two numbers are in the ratio xy,when 2 is added to both the numbers.the ratio becomes 1:2.when 3 is subtracted from both the numbers. The ratio becomes 1:3.Find the sum of x and y.       A. 27     B. 24     C. 28    D. 26
46. To earn extra profit,a shopkeeper mixes 30 kg of dal purchased at Rs.36/kg and 26 kg of dal purchased at Rs.20/kg.What will be the profit that he will make if he sells the mixture at Rs.30/kg?
A. Rs.60   B. Rs.80   C. Rs.50   D. Rs.100

47. There are 4 boys and 3 girls.they sit in arrow randomly.what is the probability that all girls are together?
A. 1/14    B. 2/14    C. 5/14    D. 3/14

48. An oblong piece of ground measures 19m 2.5 dm by 12m5dm.Fom centre of each side of the ground,a path 2 m wide goes across to the center of the opposite side.What is the area of the path?
A. 59.5  m2    B. 54 m2     C. 43 m2   D. 34 m2

49. The circumference of the wheel of a truck is 1 meter.To cover a distance of 1.5 km.the number of revolutions made by the wheel are:                     A. 3000    B. 37    C.  1500     D. 750

50. If (x+(1/x))=4,the value of (x5+(1/x5)) is:                   A. 724      B. 500     C. 752    D. 525

 Read the information given below in the tabke and answer the question that follow.
Year
Gross turnover in lakh
Profit before int. and depr.
Interest in lakh
Depreciation in lakh
Net profit
Lakh
1980-81
1981-82
1982-83
1380
1401
1540
380.92
404.98
520.03
300.25
315.40
390.85
69.90
71.12
80.12
10.67
18.46
49.16
1983-84
1984-85
1985-86
2112
2520
2750.99
599.01
811
920
444.44
505.42
600.20
88.88
91.91
99
65.59
212.78
220.80
 
51.During which year did the net profit exceed Rs.1 crore for the first time?
A.1985-86     B. 1983-84      C. 1984-85     D.  None of the mentioned options

52.During which year was the “gross tutnover” closest to thrice the profit before interest and depression?
A. 1985-86        B.  1983-84     C.   1984-85      D.    None of the mentioned options.

53. During which of the given years did the net profit from the highest proportion of the profit before interest and depression?            A.   1985-86        B.  1983-84     C.   1984-85      D.    None of the mentioned options.

54. A sum was put at simple interest at certain rate for 3 years.Had it been put at 1% higher rate it would have fetched Rs. 63 more. The sum is:          A. Rs. 2,400       B. Rs. 2,100        C. Rs.  2,200       D.Rs. 2,480

55.Forwhat value of “k” will the equation (2kx2 + 5kx +2)=0 have equal roots?
A.  2/7      B.  9/4    C. 16/25    D.  7/18
56.In triangle PQR, PQ=6 cm,PR=8 cm and QR=12 cm. Calculate the area of the triangle PQR.
A. 23.33 cm2     B. 17.5 cm2       C. 21.33 cm2    D. 28.67 cm2 

57. A company named “Dyona Automobiles”has received an order for 5,000 widgets for a total sale price of $5,000 and wants to determine the gross profit that will be generated by completing the order.
The other details for producing 100,000 widgets are given as follows:
1.Raw Materials Costs-$10,000
2.Direct Labor Costs-$50,000
A.   $5,000      B.  $4,000     C. $3,000     D. $2,000

58.   If   m=(2-√3),then the value of (m6+m4+m2+1) /m3 is:
A.   64     B.   56     C.    69     D.     52

59. 28 children can do a piece of work in 50 days.how many children are needed to complete the work in 30 days?
A.  49    B.  40    C.  35    D.   45

60. A certain sum of money becomes Rs.750 in 2 years and becomes Rs.873 in 3.5 years.Find the sum and rate of interest.                        A.   Rs.400, 13% p.a    B. Rs.500,11%p.a   C. Rs.630,12%p.a    D. Rs.600,13%p.a

61. Henna invested Rs.5000 at 12% simple interest p.a.the interest she will receive after 2 years is:
A. Rs.800     B.  Rs.1000    C.   Rs.600     D.  Rs.1200

62.A bag contains 3 red,5yellow and 4 green balls.3 balls are drawn randomly,what is the probability that the ball drawn contains no yellow ball?             A. 9/44     B.  37/44     C.  43/44    D.    7/44

63. If a2+b2-4(a+b)= -8,then the value of (a-b) is:             A.   4         B.   0       C.    2          D.    8

64. A lent Rs.600 to b for  2 years and Rs.150 to C for 4 years and receive all together Rs.90 as both as interest.Find the rate of interest.                    A.  4%p.a     B. 2%p.a     C. 5%p.a     D. 3%p.a

65. If the perimeter and the diagonal of a rectangle is 18 cm and √41 cm respectively.Calculate the area of the rectangular field.     A. 25 cm2     B. 29 cm2    C. 18 cm2     D. 20 cm2

66.  A,B, and C enter into a partnership and their shares are in the ratio 1/2 : 1/3 : 1/4.After 2 months,A withdraws half of his capital and after 10 months,a profit of RS. 378 is divied among them. What is B’s share?
A.  Rs.144     B.   Rs.156     C. Rs.166     D.   Rs.129

67. If a:b =4:1,then √(a/b)+ √(b/a) is :
A. 1    B. 4/5     C.  None of the mentioned options     D. 5/4
2015 & 2016 Batch Freshers Registration Link68. A cube is given with an edge of 12 units.It is painted on all faces and then cut into smaller cubes of edge of 4 units.How many cubes will have 2 faces painted?
A.  8    B.   12    C.  0    D.   2

69.Find the area of Rhombus one of whose diagonals measures 8 cm and the other 10 cm.
A. 47 cm2     B. 34cm2    C. 40 cm2    D. 64cm2 


AMCAT ( Aspiring Minds) previous questions with solutions-5

AMCAT ( Aspiring Minds) previous questions with solutions-5

2. Cp of 4 calculators and 2 pencil is is 6200 what is the cost of ten calculators and five pencils
Sol: 4C+2P=6200-->2C+P=3100
SO 10C+5P=5(2C+P)=5(3100)=15,500 RS

3.12 men can complete work in 6 dayswhereas 10 men and 21 women take 3 days to finish the same work .in how many days can 12 women alone complete
Sol: 10 men's, 1 day work=10/(12*6)=5/36
If 21 women's, 1 day work= 21/W ,then
3[(5/36)+(21/W)]= 1 ,On solving, W=108
So, 12 women can complete the work in 108/12=9 days

4. 27^18/14 find the remainder value?
Sol: any number of the form (a*x-1)^n /a the remainder will be +1 if the power n is even. and the remainder will be -1 or (a-1) if the power is odd. According to this the remainder will be 1

5. Probability of getting sum of odd numbers in two throw of a dice?
Sol: odd numbers 3,5,7,9,11(between 2(min sum)-12(max sum))
cases:-
3-(1,2),(2,1)
5-(3,2),(2,3),(4,1),(1,4)
7-(1,6),(6,1),(2,5),(5,2),(3,4),(4,3)
9-(3,6),(4,5),(5,4),(6,3)
11-(5,6),(6,5)
total cases=18
therefore probability=18/36=>1/2

6. if log(p+q)(p-q)= -1 then find the value of: log(p+q)(P2-q2) (this p square - q square)
Sol: log(p+q)(p-q)=-1
log(p^2-q^2)= log(1/10)
adding both side log(p+q)
then,
log(p^2-q^2)+ log(p+q) = log(p+q)+ log(1/10)
log (p+q)(p^2-q^2)= log ((p+q)/10)

7. If peacock = 11526312316 then feather=?
Sol: 21526201959
alphabet order reverse and straight

8. Find the number of consecutive zeros at the end of 72!
Sol: By using formula round(n/5)+round(n/25)+..........round(n/5^n)
72/5 + 72/25 := 14 + 2 := 16 zeros.

9. Find the maximum value of n such that 77! is perfectly divisible by 720^n.
Sol: 720 = (2^4) x (3^2) x (5)
Number of 2s in 77! is: = 38 + 19 + 9 + 4 + 2 + 1 = 73
So number of 2^4 will be: = 73%4=18
Number of 3s in 77! is:= 25 + 8 + 2 = 35
So number of 3^2 will be: = 17
number of 5s will be:= 15 + 3 = 18

Hence the number of 720s that we can obtain by analyzng d minimm value 17...

10. Some persons can do a piece of work in 12 days. Two times the number of such persons will do half of that work in:
Sol: let no of persons can do x work
1 day work=1/12
now x/2=1/6
6x=2
x=1/3
ans:3 days
Sol:It is always true that
log(base 10)(a three digit no)= gives a characteristics value 2".and to find the no of digits we use formula "characteristics value+1".So 264 is a 3 digit no and its characteristics value for log(base 10) 264 is 2 and after decimal there is xyz anything so according to formula it is 2 + 1 = 3...

12. log y 1369y=3 then what is the value of y?
Sol: log y raised to the power of 3;
y^3 = 1369y
y^2 = 1369
y =37.

13. What is the remainder when 17^23 is divided by 16?
Option 1 : 0 Option 2 : 1 Option 3 : 2 Option 4 : 3
Sol: 17^23 /16
(16+1)^23 = 16^23 +1^23 +16*(.......)
When divided by 16 it leaves 1 as reminder

14. antilog10^100
Sol: antilogx=10^x(for base 10) so ans is 10^(10^100)

15. Four bells begin to toll together and then each one at intervals of 6 s, 7 s, 8 s and 9 s respectively. The number of times they will toll together in the next 2 hr is:
Option 1 : 14 times Option 2 : 15 times Option 3 : 13 times Option 4 : 11 times
Sol: given each interval time is 6s.7s,8s,9s.
Now all together toll is nothing but lcm of all individuals i.e., lcm of6,7,8,9=504s
convert 2 hours in secondsi.e., 2hrs=2*60*60=7200s
now no.of times=total time in seconds/together lcm
i.e,7200/504=14

16. The students are in the ratio 2:3:5.if 20 students are increased in each batch the ratio changes to 4:3:7
The total number of students in the three batches before the increase was
Sol: the ratio is 2:3:5
let students 2x,3x,5x.
After 20 student are increased in each batch
now student will be 2x+20,3x+20,5x+20
now ratio is 4:3:7
now student will be 4x,3x,7x
2x+20=4x
x=10
students before increases : 20,30,50

18. What is the smallest four-digit number which when divided by 6, leaves a remainder of 5 and when
divided by 5 leaves a remainder of 3?
Option 1 : 1043 Option 2 : 1073 Option 3 : 1103 Option 4 : None of
these
Sol: ans is none of these because :
let us assume the smallest 4 digit number be 1000 if we divide it with 6 we get remainder 4 so to get a rem of 5 add 1 to it => 1001.
Then the general form of a number is 1001+6k for every positive integer value of k it always yields rem 5 when divided by 6,then by trail and error if we take k=2 then number is 1013 which when divided by 5 gives a rem of 3 so the right ans is 1013 which is none of these from options

19. A, B, C started a business with their investments in the ratio 1:3:5. After 4 months, A invested the same amount as before and B as well as C withdrew half of their investments. The ratio of their profits at the end of the year is:
Sol: Let their initial investments be x, 3x and 5x respectively. Then,
A : B : C = (x * 4 + 2x * 8) : (3x * 4 + 3x/2 * 8 ) : (5x * 4 + 5x/2 * 8)
= 20x : 24x : 40x = 5 : 6 : 10.

20. There are 10 yes or no questions. How many ways can these be answered
Sol: Each question can be answered either yes or no, so every question will have 2 possibilities
therefore, for 10 questions, 20 possibilities(2+2+2+....10(times)

21. If (a^4 - 2a^2b^2 + b^4)^x-1 = (a-b)^2x (a+b)^-2, then x equals to:
Sol: Taking log on both sides,
=>(x-1)log(a2-b2)^2=log[(a-b)^2x(a+b)^-2]
=>2(x-1)log(a2-b2)=2xlog(a-b)-2log(a+b)
Cancelling 2 on both sides,and expanding log(a2-b2) into log [(a+b)(a-b)]=>log(a+b)+log(a-b),
=>(x-1)[log(a+b)+log(a-b)]=xlog(a-b)-log(a+b)
=>xlog(a+b)-log(a-b)-log(a+b)+xlog(a-b)=xlog(a-b)-log(a+b)
=>xlog(a+b)=log(a-b)
x=log(a-b)/log(a+b).

22.  In an examination, 70% of students passed in physics, 65% in chemistry, 27% failed in both subjects. The percentage of students who passed is: Op 1: 66% Op 2: 62% Op 3: 69% Op 4: None of these
Sol: pass % in physics n(P)=70%
pass %in chemistry n(c)=65%
fail % in both=27%
pass %in any one or both=n(pUc)=73%
n(p intersection c)=n(p)+n(C)-n(pUc)=70+65-73=62%

23. If the simple interest on a sum at 4% per annum for 2 years is Rs. 80, then the compound interest on the same sum for the same period is: Op 1: Rs. 86.80 Op 2: Rs. 86.10 Op 3: Rs. 88.65 Op 4: Rs. 81.60
Sol: Amount from simple interest is 1000.then calculate the amount from this formula
a=p(1+r/100)^n.
so,1000(1+4/100)^2 =1081.6.
so, interest is 81.6.

24.Prabodh bought 30 kg of rice at the rate of Rs. 8.50 per kg and 20 kg of rice at the rate of Rs. 9.00 per kg. He mixed the two. At what price (App.) per kg should he sell the mixture in order to get 20% profit? Op 1: Rs. 9.50 Op 2: Rs. 8.50 Op 3: Rs. 10.50 Op 4: Rs. 12.00
Sol: 30 Kg->8.50*30=255
20kg -> 9*20 =180
so
50Kg=435; 1kg=435/50=8.7.
So CP of 1kg=8.7
now 20% profit it means -> (20/100)*8.7=1.74.
so the final ans is 8.7+1.74="10.44"

25. Mohan walks a certain distance and rides back in 6 hours and 15 minutes. If he walks both ways he takes 7 hours and 45 minutes. If Mohan rides both ways the time which he will take will be: Op 1: 4 hours Op 2: 19/4 hours Op 3: 9/2 hours Op 4: 17/4 hours Op 5: None of these
Sol:  W+R=375 minutes(6 hours 15 minutes)
2W=465 minutes(& hours 45 minutes)
2R=?
2(W+R)=375*2=750
2R=750-465=285=19/4

26. In an examination 10 questions are to be answered choosing at least 4 from each of part A and part B. If there are 6 questions in part A and 7 in part B, in how many ways can 10 questions be answered ?
Op 1: 212 Op 2: 266 Op 3: 272 Op 4: 312
Sol: Here total question 10 will be answered so there are 3 ways .i know A has 6 nd B has 7 so
A. B
4. 6
5. 5
6. 4
so total no of ways is 6c4*7c6+6c5*7c5+6c6*7c4=266 so its the ans.

27.A boy move 6 m in west then he turn towards south and move 20 m then turn towards east and move 12 m again move toward north and move 12 m . How much dist he is away from his starting point
Sol: it forms a right angle triange so
hypotenuse square= side_1 square + side_2 square
one side it is 6 n the other it is 8 so
6^2 + 8^2=100 so ans 10

28. synonym of OBTRUSIVE
Sol: conspicuous, obvious,unmistacable

29. HCF of 3.68 & 5.35 what is 1/LCM:

Sol: 3.68=368/100=92/25
5.35=535/100=107/20
Now, hcf will be : hcf of numerator divided by lcm of denominator i.e
hcf of 92 and 107 = 1
lcm of 20 and 25 = 100
so, 1/100= 0.01

30. 3*(4^4+4^3+4^2+4+1) = ?
Sol: 3*4^2(4^2+4+1)+15
48^(21)+15
1023

31. log10 (2)=.6096
log10 (3)=.4709
then log10 (12) = ?
Sol: log10(12)=log10(6*2)=log10(6)+log10(2)
log10(3*2)+log10(2)
log10(3)+log10(2)+log10(2)
.4709+.6096*2=1.6901

32. log (base25) 625 - log (base31) 961 + log (base29) 841 = ?
Sol: log25^2 base 25 - log31^2 base 31 + log 29^2 base 29
2-2+2 = 2

33. 2,35,104,209,?
Sol: 35-2=33;104-35=69;209-104=105;;
69-33=36;105-69=36;;
so 36+105=141==>>141+209=350(ans)
34. NATION - 1412091514 THEN
REMOTE- ?
Sol: Ans: 1851315205
A=1 B=2 ...................Z=26

35. how many 5 digit nos are possible from 2,7,0,8,4 if the first digit is not zero.
Sol: 4*5*5*5*5=2500

36. 400 have how many factors
a.8
b.10
c.12
d.24
Sol: 15 factors....
400=2^4*5*2
no of factor=5*3=15

37. A box contain 6 yellow,3 red and 2 green ball 5 ball is randomly selected what is the probability that at least one ball is yellow.
Sol: prob=at least 1 ball yellow
=1-no ball yellow
=1-{(6C0*3C3*2C2)/11C5}
=1-(1/462)
=0.997

38. if north-west is east ,north-east is south then what is east
Sol: south west

39. 10,14,23,39,64,?
Sol: the difference btwn two numbers is the square numbers in series orderi.e.,
14-10=2^2
23-14=3^239-23=4^2...like that the number will be....100

40.Please Remember All The Words Becoz Amcat Always Repeat Synonym And Antonym...
1.Conceit
2.Conceal
3.Preamble
4. Engendered
5.Veteran
6..Instigate
7.Blighting
8.Overt
9.Verdict
10.Avarice
11.Set Off
12. Gruesome
13.Vent
Sol: let their ages 6 years back were x and 2x
(x+12)/(2x+12)=3/4
x=6
present ages ratio are 2:3

42. Ques. If 33 untrained labourers can do a work in 15 days of 12 hr. each, how many trained labourers can do 50% more work in 11 days of 9 hr each ? (It may be assumed that it takes 2 trained labourers to do the work of 5 untrained labourers) Op 1: 42 Op 2: 36 Op 3: 90 Op 4: 100 Op 5:
Sol: 5u=2t u=2/5t
(33*2t*15*12)/(5*xt*11*9)=2/3
x=36
op 2:36

43.  |X - 5| + 4 > 0 and |X2| < 4. Then x can be: Op 1: 4 Op 2: 2 Op 3: 0.5 Op 4: All of these Op 5:
Sol: Op 3: 0.5
4.5+4>0
&(0.5)^2

44. . If r = at2 and s = 2at, the relation among s, r and a is: Op 1: s2=4ar Op 2: s=ar Op 3: s=2ar Op 4: s2=ar Op 5: None of these
Sol: r=at2
s=2at
therefore t=s/2a
r=as^2/4a^2
s^2=4ar

45. If x4 + 1/x4 = 47, then find the value of x3 + 1/x3 Op 1: 18 Op 2: 27 Op 3: 9 Op 4: 12
Sol: Lets add 2 two both sides of the equation
x^4+1/x^4 + 2 = 47+2
(x^2 + 1/x^2)^2 = 49 (This is because (x^2 +1/x^2)^2 = x^4+1/x^4+ 2)
x^2 + 1/x^2 = (49)^1/2
x^2 + 1/x^2 = 7
(x+1/x)^2=x^2+1/x^2+2=7+2=9
so x+1/x=3;
now (x+1/x)^3=x^3+3*x+3*1/x+1/x^3
3^3=x^3+3*3+1/x^3
so x^3+1/x^3=18

46.  If a, b, c are roots of the equation 1x3-4x2+6.5x + 3.5 = 0, then what is the value of a2 + b2 + c2? Op 1: 1 Op 2: 64 Op 3: 169 Op 4: 3 Op 5:
Sol: let l,m,n be roots of 1x3-4x2+6.5x+3.5=0, den l+m+n=-b/a, lmn=-d/a, lm+mn+ln=c/a,
hera a=1, b=-4, c=6.5
a2+b2+c2= (a+b+c)^2-2(ab+bc+ca)=3. ans

47. if 13 + 23+ 33+ ……….+ 93 = 2025 ,then the value of (0.11)3 + (0.22)3 + ….+ (0.99)3 is close to: Op 1: 0.2695 Op 2: 0.3695 Op 3: 2.695 Op 4: 3.695 Op 5:
Sol: First we find no.of terms=9
commn diff d is=0.33,a=0.33
sum=n/2[2a+(n-1)d]=14.850  ans......??

48.  In a purse there are 30 coins, twenty one-rupee and remaining 50-paise coins. Eleven coins are picked simultaneously at random and are placed in a box. If a coin is now picked from the box, find the probability of it being a rupee coin? Op 1: 4/7 Op 2: 1/2 Op 3: 2/3 Op 4: 5/6 Op 5:
Sol: Answer should be " can not determine "
Reason being 11 coins are picked randomly and placed in a box, and now the coin is picked from those 11..
So how can we know that between those 11 coins how may are 1Rs coins and how many 50 paisa... so "can not determine"
PLEASE REFER ONCE!!!

49. . A, B and C are three students who attend the same tutorial classes. If the probability that on a particular day exactly one out of A and B attends the class is 7/10; exactly one out of B and C attends is 4/10; exactly one out of C and A attends is 7/10. I
Sol: Probability(at least one attending ) = 1- Probability(none attending)
Let the Probability of A,B,C attending the class be a,b,c
So not attending will be 1-a,1-b,1-c
Exactly one of A,B
a(1-b) + b(1-a) = 7/10
a+b -2ab =7/10
B,C
b(1-c)+c(1-b) = 4/10
b+c -2bc =4/10
C,A
a(1-c) + c(1-a) =7/10
c+a -2ac=7/10
Add all 3 u get
2(a+b+c) - 2(ab+bc+ca) = 18/10
a+b+c -ab -bc-ca =9/10
P(atleast one ) = 1 - P(none)
1 - [ (1-a)(1-b)(1-c)]
1- [ 1 -a -b-c+ab+bc+ca -abc]
1-[1 - (9/10 + 9/100)]
= 99/100

50. A box contains 10 balls numbered 1 through 10. Anuj, Anisha and Amit pick a ball each, one after the other, each time replacing the ball. What is the probability that Anuj picks a ball numbered less than that picked by Anisha, who in turn picks a lesser n Op 1: 3/25 Op 2: 1/6 Op 3: 4/25 Op 4: 81/400
Sol: If Amit picks up 10 and Anisha picks up 9 then
(10, 9, 1) (10, 9, 2) .... (10, 9, 8) - 8 ways
(10, 8, 1) (10, 8 2) ..... (10, 8, 7) - 7 ways
8 + 7 + 6 + 5 + 4 + 3 + 2 + 1 = 8(9)/2 = 36
If Amit picks up 9 then
(9, 8, 1) ..... (9, 8, 7) ... = 7 ways
7 + 6 + 5 + 4 + 3 + 2 + 1 = 7(8)/2 = 28
For 8 - (6)(7)/2 = 21
For 7 - (5) (6)/2 = 15
For 6 - (4) (5)/2 = 10
For 5 - (3) (4)/2 = 6
For 4 - (2) (3)/2 = 3
For 3 - (1) (2)/2 = 1
1 + 3 + 6 + 10 + 15 + 21 + 28 + 36
You either add them or apply the expression n(n+1)(n+2)/6 which is the sum of triangular numbers =8(9)(10)/6 = 120
Probability = 120/(10 x 10 x 10) = 3/25

51. A, B, C, D and E play the following game. Each person picks one card from cards numbered 1 through 10. The person who picks the greatest numbered card loses and is out of the game. Now the remaining four return their cards to the pack and draw again, and Op 1: 3/14 Op 2: 4/17
Op 3: 1/5 Op 4: 5/24
Sol:

52. a buy clips at 12 for R.s. 60 .How many clips should he sellfor Rs. 60 to earn a profit of 20% ?
a>5
b>8
c>6
d>10
Sol: no.of clips =60/12=5
let x clip should be sell to earn a 20% profit.
in this contrast,
x clip sell for rs 60
1 clip sell for rs:60/x;
proffit=(60/x-5)/5*100=20/100;
x=10(ans)
Op 1: Rs. 2100
Op 2: Rs. 2200
Op 3: Rs. 2300
Op 4: Rs. 2400
Sol: ans : 3
given selling price is = 2770
he said if we sell it for 3000 there would be a 10% more gain
3000-2770=230
because of this Rs.230 he can gain 10% more
from profit percentage formula
230*100/ cost price =10
from the above equation cost price is 2300

54. The probability that a man can hit a target is 3/4. He tries 5 times. The probability that he will hit the target at least three times is:
Op 1: 291/364
Op 2: 371/464
Op 3: 471/502
Op 4: 459/512
Sol: ans: 4
hitting the target at least 3 times means it can be greater than 3 also i.e.3,4,5
in 5 chances hitting target by 3 times is
5c3*(3/4)^3*(1/4)^2 = 10*27/1024= 270/1024
probability of hitting by 4 times is
5c4*(3/4)^4(1/4)^1=5*81/1024= 405/1024
probability of hitting 5 times is
5c5*(3/4)^5 = 243/1024
total is (270+405+243)/1024= 918/1024
=459/512

55. A 5-digit number is formed by the digits 1,2,3,4 and 5 without repetition. What is the probability that the number formed is a multiple of 4?
Op 1: 1/4
Op 2: 1/5
Op 3: 2/5
Op 4: 1/120
Op 5: 4
Sol: last two digits must be,
***12
***24
***32
***52
case1) ***12
rest three digits can be filled in 3*2*1 or 6 ways
similarly,
case2. ***24
6 ways
case3. ***32
6ways
case4. ***52
6 ways
total required ways = 6*4 = 24
total arrangements = 5*4*3*2*1 = 120
probability = 24/120 = 1/5

56. In how many ways can a number 6084 be written as a product of two different factors ?
Op 1: 27
Op 2: 26
Op 3: 13
Op 4: 14
Sol: First find the prime factors of 6084
2*3042
2*2*1521
2*2*3*507
2*2*3*3*169
2*2*3*3*13*13
2^2*3^2*13^2
Number of factors = (2+1)*(2+1)*(2+1) = 3*3*3 = 27
Using each of these factors, we can write 6084 as a product of 2 factors.
Half of these will remain same.
Let us take a simple example, 6
number of factors = 4
1,2,3,6
can be written as
1*6
2*3
We cant repeat 6*1 and 3*2 as they are already taken.
Hence only 2 ways.
Another example: take 9.
Number of factors = 3
1,3,9
can be written as
1*9 only.
Hence only 1 way.
So it turnsout ot be number of factors/2 if number of factors is even and
(number of factors-1)/2 if number of factors is odd.
Therefore: 27-1/2 = 26/2 = 13
Hence pick Op 3.

57.A lady gives dinner party to five guests to be selected from 9 friends .The number of ways of forming the party of 5,given that two of the friends will not attend the party together is
Sol: No of guests to be invited=5
Therefore,
No of ways forming the party=
=(9-2)c5*2c0+(9-2)c4*2c1
=7c5*1+7c4*2
=91

58. There are 5 letters and five addressed envelops. the number of ways in which all the letters can be put in wrong envelops is
Sol: We have N letters and N envelopes. The Letters can be put in the N envelopes in N! ways . We want to count the Number of "Derangements" ( The no. of ways that no letter goes into right envelope ).
N!( 1- 1/1! + 1/2! - 1/3! +..................+(-1)n 1/n! ) (this the the formula).
Here N = 5.
So When We put N = 5 in Formula we get 44 ans.

59. A five -digit number divisible by 3 is to be formed using numerals 0,1,2,3,4 and 5 without repetition. The total number of ways this can be done is
Sol: Total 5-digit Number formed by 0,1,2,3,4,5 (without repetition) are 5*5*4*3*2 = 600.
Number divisible by 3 means sum is divisible by 3.
so case 1. 5+4+3+2+1 = 15(exclude 0).
possibilities are = 5*4*3*2*1 = 120
case 2. 5+0+4+2+1 = 12(exclude 3).
possibilities are = 4*4*3*2*1 = 96.
so total answer = case1 + case2 = 216

60. Mark price of a good is 45 Rs. If seller sells it at 42 Rs as discount price and also want 5 % profit then what will be cost price?
Sol: sp=gain% * cp
42=105% * cp (5% profit)
cp= (42*100)/105 = 40

61. How many 4 digit even no. is possible by 1,2,3,4 if no one is repeated?
Sol: unit place can be 2 or 4 only (2 ways) rest 3 places can be filled in 3P3 = 3! = 6 ways total no. = 2*6 = 12
Sol: log3 9 - log4 256 + log5 125
= log3 3^2 -log4 4^4 + log5 5^3
= 2*log3 3 - 4*log4 4 + 3*log5 5
= 2 - 4 + 3 [log x (x) = 1]
= 1

63. If a=2 & b=1 then log(a+b)(a^2-b^2)=?
Sol: if(a+b) is base then
log(a+b)(a^2-b^2)
= log(2+1) (2^2-1^2)
= log3 (3)
= 1

64. a coin is tossed 3 times by raju.what is probability that raju win all three time.
Sol: every time event is independent
prob. of win 0.5 for one time
for three times 0.5*0.5*0.5 = 0.125
65. If there are 5 different roads to go into a city then no. of ways to go and back to home?
a)5
b)10
c)25
d)20
Sol: if one goes using 1st road,there are 5 roads to come back.....so 5*5,25 is the ans

66. Find next no. in sequence
8, 12, 24, 60, ?
Sol: every times difference increases three times.
4,12,36..,108
so the nxt number should be 60+108=168

67. probability of finding 9 of hearts from deck of 52 cards ?
Sol: there is only 1,9 of heart is present in a deck of 52 cards.
so probability of finding 9 of heart=1/52
68. log rootover(6) 1296= ?
Sol: log rootover(6) 1296
= log 6^.5 (6^4)
= 1/.5 * 4 * log 6(6)
= 2*4*1
=8

69. A and B start together from the same point on a circular track and walk in the same direction till they both again arrive together at the starting point. A completes one circle in 224 s and B in 364 s. How many times will A have passed B?
Sol: LCM of 224,364=2912
so, A does 13 circles while B does 8 in 2912s.
Thus A crosses B 13 times.

70. Hemant and Ajay start a two-length swimming race at the same moment but from opposite ends of the pool. They swim in lane and at uniform speed, but Hemant is faster than Ajay.They first pass at a point 18.5 m from the deep end and having completed one length, each one is allowed to rest on the edge for exactly 45 seconds.After setting off on the return length, the swimmers pass for the second time just 10.5 m from the shallow end.How long is the pool?
Options:
a.55.5m, b.45m, c.66m, d.49m.
Sol: When they are meeting for the first time, sum of distance travelled by both swimmers is = d, if 'd' is the required length of the pool. Now when they are meeting for the second time (i.e. in their reverse journey), sum of the distance travelled by both swimmers = 3d.
If we exclude the waiting time, then time taken for first meet and second meet is in the ratio 1 : 3. Also distance travelled by each swimmer will be in the ratio 1 : 3 (as both are moving with constant but distinct speeds). So equating the ratio of distance travelled by one of the swimmer with the ratio 1 : 3, we get
18.5/(d + 10.5) = 1/3
or, d + 10.5 = 55.5
or, d = 45m. option b.

71. What is opposite meaning of-- DISCREET?
Sol: imprudent,not wise

72. The North is a North-East, North-East is a East, East is a South-East ....then which direction point a South-East?
Sol:

73. 6:60:120:?
a) 210
b) 3
c) 240
d) 280
Sol: 6:60::120:?
It can be either thought of as 60/10=6 so 120/10=12. Or another way can be 60=6+0=6 so 120=1+2+0=3
Ans can be 12 0r 3
74. Log rootover(64) base 8==?
Sol: log8(64)^1/2=log8 (8)=1

75. Log2 0.5==
Sol: Ans:-1
log2 (0.5)
=log2 (1/2)=log2 (2^-1)
=(-1) log2 (2)
= -1

76. Which one used as gobal aparator from Fuction
1. opaarator::
2.oparator;;
3.oparator%
4.oparator !! (two bars)
Sol: (::) is global operator or scope operator

77. Which is invalid
1.10!6
2.false && True
3. bool(x)=(bool)10
4. flat= 12.67
Sol: float has been wrongly denoted as flat

78. In a bag there are 5 white, 8 red, 2 black
and 3 blue balls. what is probability that
ball picked is red or black?
Sol: : Total balls=18
Probability=red/tot+black/tot
10/18
=5/9. Answer

79. Ques. DJ: WQ :: FK :?
Op 1: UR
Op 2: RU
Op 3: PU
Op 4: UP
Sol: Correct Op : 4

80. Ques. 2197:13 :: 3375 : ?
Op 1: 11
Op 2: 17
Op 3: 15
Op 4: 9
Sol: Correct Op : 3

81. Ques. 4, 6, 8, 10, ____
Op 1: 11
Op 2: 12
Op 3: 13
Op 4: 14

82. Ques. 32:16::8: ?
Op 1: 6
Op 2: 4
Op 3: 7
Op 4: 3
Sol: Correct Op : 2

83. Ques. 7:11::31: ?
Op 1: 33
Op 2: 37
Op 3: 39
Op 4: 42
Sol: Correct Op : 2

84. Ques. 24:90::56: ?
Op 1: 120
Op 2: 122
Op 3: 118
Op 4: 124
Sol: Correct Op : 2

85. Ques. ACE : 135 :: DFG :?
Op 1: 246
Op 2: 642
Op 3: 467
Op 4: 681
Sol: Correct Op : 3

86. Ques. 5: 124 :: 7 :?
Op 1: 342
Op 2: 343
Op 3: 248
Op 4: 125
Sol: Correct Op : 1

87. Ques. WOLLS: XPMMT :: PILOT : ?
Op 1: QJMPU
Op 2: QJJPU
Op 3: QMMPU
Op 4: QMJPU
Sol: Correct Op : 1

88. Ques. DFO: GIR :: ?
Op 1: EMK : IRP
Op 2: KME : NPH
Op 3: CDO : EGQ
Op 4: MKI : PRE
Sol:correct Op : 2

89. Ques. OQT : FHK :: DFI :?
Op 1: CEH
Op 2: BEH
Op 3: BFH
Op 4: AFH
Sol: Correct Op : 1

90. FACE: HACE :: BACE :?
Op 1: DACE
Op 2: CASE
Op 3: NACE
Op 4: LACE
Sol: Correct Op : 1

91. WINTER : RETNIW ::
Op 1: RMMEUS : SUMMER
Op 2: SPRING : GNIRPS
Op 3: HEAVEN : GOD
Op 4: KNIFE :BLADE
Sol: Correct Op : 2

92. MPSV : HKNQ :: PSVY :?
Op 1: CIFL
Op 2: LCIF
Op 3: CFIL
Op 4: ICFL
Sol: Correct Op : 3

93. MOQ : TUX :: ACE:?
Op 1: ILH
Op 2: HLI
Op 3: HIL
Op 4: IHL
Sol: Correct Op : 3

94. QDXM : SFYN ::UIOZ:?
Op 1: PAQM
Op 2: LPWA
Op 3: QNLA
Op 4: WKPA
Sol: Correct Op : 4

95. In a code language STAY is written as 9657 SOUND is written as 92348 and DOT IN is written as 826 74.
How would you write SIT STAND in that language ?
Op 1: 967 29348
Op 2: 976 96548
Op 3: 679 92843
Op 4: 796 23984
Sol: Correct Op : 2

96. If CABLE = 96372 and RISK = 8415, what word is made by 37265 ?
Op 1: TRICK
Op 2: BLEAK
Op 3: BLANK
Op 4: TABLE
Sol: Correct Op : 2

97. Ques. If STUDENT is coded as RUTE DOS, which word would be coded as RDGPKBQ ?
Op 1: SHACKLE
Op 2: SHINGLE
Op 3: SNOBBER
Op 4: SCHOLAR
Sol: Correct Op : 4

98. f MACHINE is coded as 19 - 7 - 9 - 14 - 15 - 20 - 11, how will you code DANGER ?
Op 1: 10 - 7 - 20 - 13 - 11 - 24
Op 2: 11 - 7 - 20 - 16 - 11 - 24
Op 3: 13 - 7 - 20 - 9 - 11 - 25
Op 4: 13 - 7 - 20 - 10 - 11 - 25
Sol: Correct Op : 1

99. If SHARP is coded as 58034 and PUSH as 4658, then RUSH is coded as
Op 1: 3568
Op 2: 3658
Op 3: 3685
Op 4: 3583
Sol: Correct Op : 2

100. If CONTRIBUTE is written as ETBUIRNTOC, which letter will be in the sixth place when counted from the
left if POPULARISE is written in that code ?
Op 1: L
Op 2: A
Op 3: I
Op 4: D
Sol: Correct Op : 1

101. From the given choices select the odd man out
Op 1: ADG
Op 2: BEH
Op 3: SUT
Op 4: KNQ
Op 5: CFI
Sol: Correct Op : 3

102. Ques. 264 : 275 : 385
Op 1: 145 : 253 : 325
Op 2: 143 : 235 : 246
Op 3: 372 : 563 : 736
Op 4: 233 : 343 : 345
Sol: Correct Op : 3

103. Ques. 21:51:15
Op 1: 21:31:51
Op 2: 21:36:41
Op 3: 21:51:61
Op 4: 21:91:35
Sol: Correct Op : 4

104. 256 : 4086 :: ?
Op 1: 225 : 3365
Op 2: 144 : 3032
Op 3: 132 : 3012
Op 4: 160 : 3600
Sol: Correct Op : 1

105. Statement:
The government has decided to pay compensation of Rs. 1 lakh to the family members of those who are killed in
railway accidents.
Assumptions:
I. The government has enough funds to meet the expenses due for compensation.
II. There may be reduction in incidents of railway accidents in near future.
Op 1: Only Assumption I is implicit.
Op 2: Only Assumption II is implicit.
Op 3: Either Assumption I or II is implicit.
Op 4: Neither Assumption I nor II is implicit.
Op 5: Both Assumptions I and II are implicit.
Sol:C orrect Op : 1

106. Ques. Statement:
'Please do not wait for me, I may be late, start taking lunch as soon as the guests arrive.' - a message from a Director
of a Company to his Office managers.
Assumptions:
I. Keeping guests waiting is not desirable.
II.Lunch may not be ready in time.
Op 1: Only Assumption I is implicit.
Op 2: Only Assumption II is implicit.
Op 3: Either Assumption I or II is implicit.
Op 4: Neither Assumption I nor II is implicit.
Op 5: Both Assumptions I and II are implicit.
Sol: Correct Op : 1

107. Statement:
The government has instructed all the premier institutes offering professional courses to reduce the fees by 50 percent
and increase the number of students.
Assumptions:
I. These institutes may be able to continue providing quality education with less fees and more students.
II. The institutes may continue charging more fees to provide quality education.
Op 1: Only Assumption I is implicit.
Op 2: Only Assumption II is implicit.
Op 3: Either Assumption I or II is implicit.
Op 4: Neither Assumption I nor II is implicit.
Op 5: Both Assumptions I and II are implicit.
Sol: Correct Op : 5
108. Statement:
The railway authority has decided to introduce two additional super-fast trains between Cities 'A' and 'B' during the
vacation time.
Assumptions:
I. All the passengers who desire to travel during vacation time will get a train ticket.
II. All other modes of transport between cities 'A' and 'B' are already overstretched.
Op 1: Only Assumption I is implicit.
Op 2: Only Assumption II is implicit.
Op 3: Either Assumption I or II is implicit.
Op 4: Neither Assumption I nor II is implicit.
Op 5: Both Assumptions I and II are implicit
Sol: Correct Op : 2
tags: amcat previous question papers pdf
1.3,7,10,11,12,17,? find out next number?
Sol: 3,7,10,11,12,17
    sum of alternates -1 equal to next alternate number.
3+10-1=12
7+11-1=17
so the next number will be 10+12-1=21
11. If log102 = 0.3010, what is the number of digits in 264
17. sum of money doubles itself in 9 years, in how many years it will become 8 times itself?
41. 6 years back, Rom and Dom had their ages in the ratio 1:2. 6 years from now the ratio of their ages would be 3:4. What is the ratio of their ages today?
53. An article was sold for Rs. 2770. Had it been sold for Rs. 3000 there would have been an additional gain of 10%. Cost Price of the article is:

62. log3 9-log4 256+log5 125=?
Sol: Correct Op : 2
amcat previous question papers with answers pdf
amcat previous question papers free download
amcat previous question papers with answers
amcat previous question papers with answers free download
amcat previous question papers with solutions
amcat question papers for cognizant
amcat question papers with answers 2013 pdf

Contact Geek Placement Preparation

Name

Email *

Message *